Biologi

Bakterier formerer sig

13. maj 2010 af Manjajensen (Slettet)

. Bakterier kan formere sig meget hurtigt ved at dele sig. Forestil dig en bakterie, som har de bedst mulige betingelser. Den kan dele sig hvert 20. minut.

Beregn, hvor mange bakterier der er, når der er gået;

0 min

20 min

40 min

60 min

80 min

100 min

120 min

140 min

Hvad er gode bakteriers formering ?

Please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2010 af mathon

                          N(t) = 2t/20         når tiden mer målt i minutter


Svar #2
13. maj 2010 af Manjajensen (Slettet)

så det vil sige 2 bakterier efter 20 min

4 efter 40 min

8 efter en time

eller hvad ? Fortsår ikke så meget af det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

Ja. det er rigtigt. Antallet af bakterier bliver fordoblet for hver 20 minutter.   N(t) = 2t/20 er en matematisk måde at beskrive problemet på som Mathon har opstillet. Indsætter du t=60 minutter i funktionen får du  N(60) = 260/20 =23 =2*2*2 = 8.   Indsætter du          t =80 minutter får du  280/20  =24 = 16


Svar #4
13. maj 2010 af Manjajensen (Slettet)

Altså man siger 2 * 80 = 160/20


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

Altså man siger 2 * 80 = 160/20.   Nej        men hvis du ikke kender til potenser er det nok at vide at bakterierne fordobler sit antal, hver gang der går 20 minutter.


Svar #6
13. maj 2010 af Manjajensen (Slettet)

jeg kender godt til potenser, men forstår bare ikke, hvad du gør her


Skriv et svar til: Bakterier formerer sig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.