Matematik

Hvad sker der med grafen, når man øger værdien af a fra f.eks. a=1 til a=3 ?

13. maj 2010 af Romanista (Slettet)

Andengradspolynomiet f(x) = ax2 + bx + c

Hvad sker der med grafen, når man øger værdien af a fra f.eks. a=1 til a=2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at lave en tegning, så bliver det vist klart.


Svar #2
13. maj 2010 af Romanista (Slettet)

Andersen, jeg spørger fordi jeg ikke ved, fx vi har f(x)=x^2+6x+5

her ved jeg at når a=1x^ så skal jeg en gange til højre og så dobbelt op, men hvad skal jeg gøre når a=2x^2???


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Du skal ikke dobbelt op, men kvadratisk op med 1x2 . Med 2x2 skal du op med dobbelte af x2 . Når a forøges, bliver parabelen stejlere, den går hurtigere mod uendelig.


Svar #4
13. maj 2010 af Romanista (Slettet)

så hvis vi har 2x^2 skal jeg STADIGVÆK EN til højre og så dobbelte x^2 op, eller gælder det regel kun når man skal op ad?


Skriv et svar til: Hvad sker der med grafen, når man øger værdien af a fra f.eks. a=1 til a=3 ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.