Matematik

kan ikke lige tænke klart.. Skal beregne rombens vinkler same længden af en side

14. maj 2010 af hjælp123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej og tak fordi du vil hjælpe mig

kan ikke rigtig finde ud af hvordan denne opgave skal regnes. Det er til en aflevering på mandag.

ABCD er en rombe, dvs. et ligesidet parallelogram, hvor

|AB| = 7
|AC| = 5,54

Beregn rombens vinkler samt længden af den anden diagonal BD

vil gerne have hjælp hurtigst muligt, Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

du kan regne arealet ud, det er AB kryds AC, som også kan skrives |AB|*|AC|*sin (vinklen mellem dem)


Svar #2
14. maj 2010 af hjælp123 (Slettet)

men hvordan finder jeg vinklen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2010 af studuni (Slettet)

Hvis du deler paralelogrammet i to med diagonalen BD får du to ensvinklede trekanter. Du kan regne |BD| ud ved Pythagoras. Den første vinkel (vinklen CAD dvs. vinklen ved punktet A) kan du finde ved cosinusrelationerne.

http://da.wikipedia.org/wiki/Cosinusrelation. (brug den der står øverst, og indsæt)

De andre vinker er lettere at finde ved  sinusrelationerne http://da.wikipedia.org/wiki/Sinusrelation . Husk at gange med to for at få vinkerne i romben. Her skal du bruge formen sin B = (sinA*b)/a hvis man bruger deres tegning.

Held og lykke med det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2010 af studuni (Slettet)

Det er lige gået op for mig, at du jo ikke kan anvende Pythagoras, da trekanterne er ensvinklede og ikke retvinklede. Dermed falder min løsning sammen som et korthus. Jeg beklager at have vildledt dig. Det var ikke min mening. Jeg ved desværre ikke, hvordan du løser opgaven så.


Skriv et svar til: kan ikke lige tænke klart.. Skal beregne rombens vinkler same længden af en side

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.