Matematik

Geometri..

15. maj 2010 af missdior (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har lige et spørgsmål som jeg håber i kan hjælpe med.(:

Hvordan beregner man arealet af en 6kant og en 8kant ud?.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2010 af gula (Slettet)

Hejsa.

Tror det sådan her:

6 kant =
A = 3*R* kvadratroden af (3/4*R^2)
Otte kant:
Gå in på http://ole.ecobyg.dk/ottekantet_matematik.htm
Du finder måske lidt hjælp der.
 

VH

Cameron :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2010 af mathon

arealet af regulær n-kant:

                A = n·(1/2)·R2·sin(360º/n)        (R = n-kantens omskrevne cirkel)

                           • n = 6
                             A = 6·(1/2)·R2·sin(60º) = 3·R2√(3)/2 = (3√(3)/2)·R2

                           • n = 8
                             A = 8·(1/2)·R2·sin(45º) = 4·R2√(2)/2 = (2√(2))·R2
       


Skriv et svar til: Geometri..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.