Matematik

tre-fase forskydning bevis

16. maj 2010 af NejTilSvampe

hvordan beviser jeg at  y = sin(x) + sin(x+2π/3) + sin(x+4π/3) = 0  for alle x?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2010 af peter lind

Brug additionsformlerne for sinus.


Svar #2
16. maj 2010 af NejTilSvampe

 #1 - okay tak, jeg brugte dem fra den her side: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=371807

Og er kommet så langt her: 

sin(x) + sin(x+2π/3) + sin(x+4π/3)

sin(x) + sin(x)*cos(2π/3) + sin(2π/3)*cos(x) + sin(x)*cos(4π/3)+sin(4π/3)*cos(x)

sin(x)1 + cos(2π/3) + cos(4π/3) ] + cos(x)sin(2π/3) + sin(4π/3) ]

og ved at taste 1 + cos(2π/3) + cos(4π/3)  og  sin(2π/3) + sin(4π/3) det ind på lommeregnere kan jeg godt se det giver 0, men hvilke regler bliver der brugt her? Jeg kan ikke helt forstille mig det ud fra enhedscirklen, regner med der stadig mangler lidt omskrivning?


Svar #3
16. maj 2010 af NejTilSvampe

 nvm, har fundet ud af det.

2π/3 = 360o /3 = 120o = 90 + 30

cos(90+30) = -cos(30) = -½

sin(240) = -sin(120)


Skriv et svar til: tre-fase forskydning bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.