Matematik

Arealtallet for et kvadrat er 20 større end siden i kvadratet. Bestem siden. Hvordan???

16. maj 2010 af Trisse95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Jeg har denne opgave, som jeg ikke kan finde ud af, håber I kan hjælpe mig!

Opgaven lyder:

Arealtallet for et kvadrat er 20 større end siden i kvadratet. Bestem siden.

Jeg kan se i facitlisten, at svaret er 5, men ved ikke hvordan og hvad jeg skal gøre? Jeg håber, I vil hjælpe mig!

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Lad siden i kvadratet være x. Arealet af kvadratet er x2 . Opgaven siger da at

x2 = x+20 .

Løs denne 2.-gradsligning.


Svar #2
16. maj 2010 af Trisse95 (Slettet)

Jeg har problemer med at beregne diskriminanten, kan du fortælle mig hvad den bliver?

Jeg har fået den til 400 og det er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Ligningen er

x2 - x -20 = 0

Her er a = 1, b = -1, og c = 20, så d = b2 - 4ac = 1+4·20 = 81 = 92 .


Skriv et svar til: Arealtallet for et kvadrat er 20 større end siden i kvadratet. Bestem siden. Hvordan???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.