Matematik

bestem førstekoordinat til røringspunkt..

16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

f(x) = x3 - 3x2 + 2x har to tangenter med hældningskoefficienten 11.

- Hvordan bestemmer jeg førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find ud af, hvor grafen for f(x) har en tangent med hældningskoefficient 11. Hældningskoefficenten for grafen for f(x) er f'(x). Løs med andre ord ligningen f'(x) = 11 .


Svar #2
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

hvordan gør jeg det ?  er det bare at sætte 11 ind i x´s plads?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Nej, det skrev jeg da ikke. Du skal løse ligningen f'(x) = 11 . Find først f'(x) og løs så ligningen.


Svar #4
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

nej, men ved ikke hvordan jeg skal løse den


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - Har du skrevet ligningen ned?


Svar #6
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6 - Så skulle du jo kunne løse den. Hvordan ser din ligning ud?


Svar #8
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

f(11) = x3 - 3x2 + 2x


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8 - Det har jo ikke noget at gøre med f'(x) = 11 . Prøv at skrive den ligning ned.


Svar #10
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

x^3 - 3x^2 + 2x = 11 ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10 - Det er ikke ligningen f(x) = 11, men ligningen f'(x) = 11, du skal løse.


Svar #12
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

jeg forstår ikke hvad jeg skal gøre lige nu, er virkelig lost


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12 - Du skal finde f'(x), differentialkvotienten af f(x) og så løse ligningen f'(x) = 11 .


Svar #14
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

ja men hvordan finder jeg f'(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#14 - Funktionen er

f(x) = x3 - 3x2 + 2x

Find den afledede f'(x) . Brug den generelle regel (xn)' = n·xn-1


Svar #16
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

3 * x^ 3-1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #17
16. maj 2010 af mathon

hvad med resten?

f '(x) = (x3)' - (3x2)' + (2x)'


Brugbart svar (0)

Svar #18
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#16 - Differentier hvert led i funktionen.


Svar #19
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

x^3 = 1/4x^4    ved ikke med de andre to ?


Brugbart svar (0)

Svar #20
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#19 - Brug reglen i #15 på hvert led i funktionen.


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 43 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.