Matematik

forskrift for 2.gradspolynomium med rødder og koordinatsæt oplyst

17. maj 2010 af illmatic93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder på at finde forskriften for et 2. gradspolynonium. Det oplyses at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet (7,4) ligger på dets graf.

Har prøvet at lave den der: a(x-x1)(x-x2)

hvor det så blev til: ax2-14ax+45a

Ved ikke helt hvad jeg så skal gøre derfra.

Ønsker svar hurtigs muligt :D

tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2010 af Isomorphician

Løs:

4 = a(7 - 5)(7 - 9)


Svar #2
17. maj 2010 af illmatic93 (Slettet)

øøh a= -1


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. maj 2010 af Isomorphician

a = -1


Svar #4
17. maj 2010 af illmatic93 (Slettet)

så a er -1....? men det er jo ikke en forskrift?


Svar #5
17. maj 2010 af illmatic93 (Slettet)

er det så y=-x^2+14x-45?


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. maj 2010 af Isomorphician

Ja.


Svar #7
17. maj 2010 af illmatic93 (Slettet)

Tak for hjælpen :)

det var nu egentlig meget logisk.. ved ikke helt hvad jeg rendte rundt og lavede -.-


Skriv et svar til: forskrift for 2.gradspolynomium med rødder og koordinatsæt oplyst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.