Matematik

Isolere ukendte størrelser

17. maj 2010 af hris (Slettet)

Godaften!

Er der nogle af jer der kan hjælpe mig med, at isolere ukendte størrelser for jeg er på helt bar bund inden for det område!

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du har nogle konkrete opgaver, kan vi hjælpe dig med dem.

Det drejer sig om at bevare ligheden mellem de to sider i en ligning. Man kan addere og subtrahere det samme tal på begge sider i en ligning, Man kan multiplicere og dividere med det samme tal ≠ 0 på begge sider. Derved kan man arbejde sig frem til at isolere den ønskede størrelse på den ene side af lighedstegnet, og den er da lig med udtrykket på den anden side af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2010 af Krabasken (Slettet)

Flyt rundt på leddene i udtrykket indtil de ukendte led står alene (isoleret) på den ene side af lighedstegnet -


Svar #3
17. maj 2010 af hris (Slettet)

jeg har ikke nogle konkrete opgaver, så hvis i f.eks. kunne opstille en opgaver og kunne forætlle hvordan i har gjort undervejs ville det være perfekt :=)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Der er tusindvis (eller i hvert fald hundredvis) af opgaver her på portalen om at reducere og isolere. hvis du søger lidt, skulle du være i stand til at finde mange eksempler, der er regnet igennem.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2010 af AMelev

Du skal skrælle lagene af et for et ved at bruge de regler, der gælder for ligningsløsning, indtil du har isoleret den ønskede størrelse.

Eks. Kn = K0*(1+r)n                 Isoler r

Skaf dig af med K0 *               Det gøres ved at dividere på begge sider med  K0 , da * og / er modsætninger
Kn/K0= (1+r)

Så er det ^n, der skal væk.   Det gøres ved at tage n'te rod (^1/n) på begge sider, da ^n og ^(1/n) er modsætninger
(Kn/K0)^(1/n) = 1 + r

Så skal du af med +1           Det gør du ved at trække 1 fra på begge sider, da +1 og -1 er modsætninger
(Kn/K0)^(1/n) -1 = r

Generelt skal man gøre det modsatte af det, der står, og i modsat rækkefølge i forhold til  regningsarternes hierarki, når man skal isolere størrelser i et udtryk.


Skriv et svar til: Isolere ukendte størrelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.