Matematik

Hjælp til et svært matematik spørgsmål!!!!!

17. maj 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej jeg har en retvinklet trekant PQR med <Q=90 grader.

Det oplyses at p=4 og q=sqrt65

Bestem tan(<P)

Please please forklar mig dette!!!!! På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kender hypotenusen og den ene katete. brug Pythagoras til at finde den anden katete r af r2 + p2 = q2 , dvs

r = √(65-16) = √49 = 7 .

Tangens til vinklen p er forholdet mellem den modstående katete og den hosliggende katete:

tan(P) = p/r = 4/7 .


Skriv et svar til: Hjælp til et svært matematik spørgsmål!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.