Matematik

cosinusrelationen... total forvirrende

19. maj 2010 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

engang for længe siden havde vi en prøve i mat.... en af opgaverne var trigonometri.... det var en vilkårlig trekant....

inden jeg gik igang med beregningerne skrev jeg:

idet trekant ABC ikke er ret, gælder cosinusrelationen.... min lærer har så skrevet (gælder også for retvinklede trekanter!!!)

er det sandt??? det har jeg godt nok aldrig hørt før  :-/


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Cosinusrelationen gælder for alle trekanter, herunder også de retvinklede trekanter. Relationerne får et simplere udseende for en retvinklet trekant; men det ændre jo ikke ved, at de også gælder i dette tilfælde.


Svar #2
19. maj 2010 af Yow! (Slettet)

Relationerne får et simplere udseende for en retvinklet trekant; men det ændre jo ikke ved, at de også gælder i dette tilfælde.
 

kan du uddybe...???


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis vinklen i den pågældende cosinusrelation er ret, reduceres relationen jo til Pythagoras.


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. maj 2010 af AMelev

c2 = a2+b2-2a·b·cos(C)

Hvis C = 90º er cos(C) = cos(90) = 0, og så står der bare

c2 = a2+b2-2a·b·cos(C)⇔ c2=a2+b2-2a·b·0 ⇔ c2 = a2 + b2, altså Pythagoras


Svar #5
19. maj 2010 af Yow! (Slettet)

nååårh på den måde... ok tusind tak!


Skriv et svar til: cosinusrelationen... total forvirrende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.