Matematik

Løs ligningerne, please hjælp mig!

20. maj 2010 af Sytten17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen :)

Kan nogle af jer løse de her ligninger for mig..? - jeg er helt lost.
     
På forhånd tusind tak for hjælpen. :)

P.S når jeg skriver: f/g så er det en brøk. :)

Funktionerne f og g har regnefunktionerne:
f (x) = 2x + 5 og g (x) = -3x + 1
Løs ligningerne:
1) (f + g) (x) = f (x)

3) (f * g) (x) = g (-3)

5) ( f/g)(x) = f (-2)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Her er nogle definitioner, du skal bruge, repetér dem i din lærebog:

(f+g)(x) = f(x) + g(x) , du lægger dem altså sammen

f*g = f(x)*g(x), du ganger dem

f/g, her deler du dem, så du får (2x+5)/(-3x+1) = 1, løs den og antag 1-3x ≠ 0


Svar #2
20. maj 2010 af Sytten17 (Slettet)

tak. men jeg er ikke helt med? :)


Skriv et svar til: Løs ligningerne, please hjælp mig!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.