Matematik

poissonfordeling

23. maj 2010 af Gitse (Slettet)

Hej, jeg vil spørge om jeg har udregnet det rigtigt, er usikker.

Øvelsen er "kast 20 terninger 50 gange" - jeg vil så finde sandsynligheden for at man kan slå otte 6'ere vha. poissonfordeling?

Hvor mange 6’ere er der i 8 kastninger med 20 terninger?

p(X=8)= (68/8!) * e−6 = 0.1032 = 10,32 %

Er det rigtigt udregnet??


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2010 af Dynin (Slettet)

#0 svar til Hvor mange 6’ere er der i 8 kastninger med 20 terninger?

Kaster du 20 (regulære, seks-sidet) terninger 8 gange kan man, under antagelse af uafhængighed, sammenligne dette med 8*20=160 uafhængige kast med en terning. Da ssh for en 6'er er 1/6 er svaret 160/6=26,666 dvs. ca 27

... jeg forstår ikke helt, dit første spørgsmål :/


Svar #2
24. maj 2010 af Gitse (Slettet)

 altlså, det er 20 terninger der kastes 50 gange.

Jeg vil så beregne sandsynligheden for at der bliver slået 8 6'ere i et kast ?


Skriv et svar til: poissonfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.