Matematik
Planers skæring
08. marts 2005 af
Mattias (Slettet)
opg 2.037:
3 planer skærer hinanden i én linie - gør rede for dette og angiv liniens parameterfremstilling:
2x - y + 2z = 3
3x + 2y + z = 2
x - 4y + 3z = 4
Kan godt finde ud af at lave den vha. planers skæring, men tænkte, om der ikke var en lettere måde... krydsprodukt med planernes normalvektorer evt. Men så er det kun liniens retningsvektor, der er styr på - mangler et punkt.
3 planer skærer hinanden i én linie - gør rede for dette og angiv liniens parameterfremstilling:
2x - y + 2z = 3
3x + 2y + z = 2
x - 4y + 3z = 4
Kan godt finde ud af at lave den vha. planers skæring, men tænkte, om der ikke var en lettere måde... krydsprodukt med planernes normalvektorer evt. Men så er det kun liniens retningsvektor, der er styr på - mangler et punkt.
Skriv et svar til: Planers skæring
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
