Matematik

find a........

08. marts 2005 af kyllerylle (Slettet)
f(x)=(2x^2+ax-3)/(x+3)

a er et tal

oplysning: f(x) går mod -7 for x gående -3

så siger de at jeg skal bestemme a....Jeg er lidt blank, håber der er et lille hint
(jeg vil ikke have nogen resultater, kun et hint)

takker:)

Svar #1
08. marts 2005 af kyllerylle (Slettet)

er det alt for sent?:(

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2005 af Duffy

a = 5

prøv selv efter!


Duffy

Svar #3
08. marts 2005 af kyllerylle (Slettet)

Jeg sagde at jeg ikke vil have nogen resultater men et lille hint!

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2005 af Duffy

Sorry , overså lige

"(jeg vil ikke have nogen resultater, kun et hint)
"

...men her er så hintet:

L'Hospital



Duffy

Svar #5
08. marts 2005 af kyllerylle (Slettet)

hmm gør du grin med mig? hvad i alverden betyder det?



Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2005 af Duffy

Næh, men her er en nærmere forklaring:

L'Hospitals regel anvendt på din opg fører til et resultat:

Se venligst:

http://mathworld.wolfram.com/LHospitalsRule.html


lim[x->-3][(2x^2+ax-3)/(x+3)] =

lim[x->-3][(2x^2+ax-3)'/(x+3)'] =

lim[x->-3][(4x+a)/1] =

lim[x->-3][4x+a] = -7


...well, kør selv videre herfra.


Duffy

Svar #7
08. marts 2005 af kyllerylle (Slettet)

tak for det! jeg kender faktisk slet ikke til den regel...tak endnu engang:)

Svar #8
08. marts 2005 af kyllerylle (Slettet)

er der egentlig en anden måde at løse opgaven på?

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. marts 2005 af Duffy

Sikkert - jeg checker lige...


Duffy

Svar #10
08. marts 2005 af kyllerylle (Slettet)

takker

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. marts 2005 af Duffy

Du skal styre på a så grænseværdien fra hhv højre og venste bliver ens.

Hint: ved polynomiers division vil
udtrykket

(2x^2+5x-3)/(x+3) = 2x-1


...eh?


Duffy


Skriv et svar til: find a........

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.