Fysik
Temperatur koefficient
08. marts 2005 af
Hilano (Slettet)
Nogen der tilfældigvis har databogen hvori man kan finde jerns temperatur koefficient?
PLEASE?
PLEASE?
Svar #1
08. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
Jerns temperaturkoefficient for resistans, med referencetemperatur 0graderC;
alfa_0 = 0.0066 K^(-1)
Kilde: Databog Fysik Kemi, 10.udgave, 2000, s. 166
//Singularity
alfa_0 = 0.0066 K^(-1)
Kilde: Databog Fysik Kemi, 10.udgave, 2000, s. 166
//Singularity
Svar #3
09. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: I selvsamme opslagsværk på samme side (166) er anført en formel til beregning af alfa ved andre temperaturer. Temperaturkoefficienten for resistans, med referencetemperatur t, er givet ved;
1/alfa_t - 1/alfa_0 = t
Ved 20graderC, for nu at tage dit spørgsmål, har vi for jern, at
alfa_20 = 0.00583...K^(-1)
Kontrollér selv, at det passer.
//Singularity
1/alfa_t - 1/alfa_0 = t
Ved 20graderC, for nu at tage dit spørgsmål, har vi for jern, at
alfa_20 = 0.00583...K^(-1)
Kontrollér selv, at det passer.
//Singularity
Skriv et svar til: Temperatur koefficient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
