Fysik
Fysik!
08. marts 2005 af
Hilano (Slettet)
Hej alle
Igen nogen drilske fysik opgaver :-/
Opg. 4,6
To elektriske apparater har resistanserne R1= 40 ohm og R2 = 80 ohm
1. De to apparater kobles i serie og tilsluttes 12 V.
a) hvor stor er strømmen gennem apparaterne?
b) hvilken effekt afsættes i hvert af apparaterne?
2. Nu parallelkobles de to apparater og tilsluttes igen 12 V.
a) hvilken strøm løber gennem de to apparater?
b) hvilken effekt afsættes i de to apparater?
Troede jeg havde fundet ud af opg. 1, men så da opgave to kom... kunne jeg ikke se forskellen...?
Hilano
Igen nogen drilske fysik opgaver :-/
Opg. 4,6
To elektriske apparater har resistanserne R1= 40 ohm og R2 = 80 ohm
1. De to apparater kobles i serie og tilsluttes 12 V.
a) hvor stor er strømmen gennem apparaterne?
b) hvilken effekt afsættes i hvert af apparaterne?
2. Nu parallelkobles de to apparater og tilsluttes igen 12 V.
a) hvilken strøm løber gennem de to apparater?
b) hvilken effekt afsættes i de to apparater?
Troede jeg havde fundet ud af opg. 1, men så da opgave to kom... kunne jeg ikke se forskellen...?
Hilano
Svar #1
08. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
1. (Seriekobling)
Spændingsfaldet over seriekoblingen af apparaterne er 12V. Strømstyrken er den samme gennem begge apparater, hvorimod der ikke er samme spændingsfald over hvert af apparaterne, idet de har forskellig resistans.
2. (Parallelkobling)
Der er samme spændingsfald (12V) over hvert af apparaterne, hvorimod apparaterne ikke gennemløbes af samme strømstyrke, fordi resistansværdierne er forskellige.
//Singularity
Spændingsfaldet over seriekoblingen af apparaterne er 12V. Strømstyrken er den samme gennem begge apparater, hvorimod der ikke er samme spændingsfald over hvert af apparaterne, idet de har forskellig resistans.
2. (Parallelkobling)
Der er samme spændingsfald (12V) over hvert af apparaterne, hvorimod apparaterne ikke gennemløbes af samme strømstyrke, fordi resistansværdierne er forskellige.
//Singularity
Skriv et svar til: Fysik!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
