Fysik

Fotonenergi ud fra proces

25. maj 2010 af joey-joe j1 (Slettet)

Opgaven jeg har svært ved lyder således:

Hvile energien af en elektron er 8*10-14 J. Beregn den energi et foton mindst skal have, i processen hvor en foton kan blive til et elektron-positron par.

God vind til alle mand under eksamenerne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2010 af Jerslev

#0: Der gælder energibevarelse. Hvad vejer en positron?

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2010 af mathon

                 Efoton = 2·(8·10-14 J) ≈ 1 MeV


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2010 af Inkognito (Slettet)

Hejsa!

Du kan jo opskrive processen først (her betyder γ: foton)

γ --> e- + e+

Der skal så (som de andre skriver) være energibevarelse. Dvs.

0 = ΔE = Eefter - Efør = (Eelektron + Epositron) - Efoton


Skriv et svar til: Fotonenergi ud fra proces

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.