Matematik
hjælp til at beregne integral
Uden hjælpemidler
Beregn integralet
3
∫ 4x / (x^2 + 1) dx
0
u = x^2 +1
du = 2x dx
∫ 4x / (x^2+1) dx = ∫ 2/u du
Hvad skal jeg så nu ?
Svar #1
25. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)
Find en stamfunktion til 2/u og substituer tilbage i udtrykket, u = x2+1 , og indsæt så grænserne.
Svar #3
25. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)
En stamfunktion til 1/u er ln(|u|) , så vi får
0∫3 4x/(x2+1) dx = [2·ln(|x2+1|)]30 = 2·ln(10) - 2·ln(1) = 2·ln(10) = 2/log(e) = 4,605
Svar #4
25. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)
hvad så med det jeg selv skrev oppe i mit indlæg, er det forkert eller ?
Svar #5
25. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)
#4 - Nej, det var ikke forkert, men du bad jo om hjælp til at komme videre med opgaven.
Skriv et svar til: hjælp til at beregne integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
