Matematik

Negativ væksthastighed?

25. maj 2010 af bkacky (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan væksthastighed være negativ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2010 af peter lind

Ja. Hvis væksthastigheden er negativ betyder det blot at funktionen er aftagende.


Svar #2
25. maj 2010 af bkacky (Slettet)

Jeg har dN/dt = ((0,08t-1)/t)*N

N er antallet af individer til tiden t.

Der oplyses at når t=1 er N=1,2*106

jeg skal benytte modellen til at bestemme populationens væksthastighed til tidspunktet t=1

Jeg formoder at jeg blot skulle indsætte t=1 og N=1,2*106 men det giver minustal... det virker mærkeligt, men det er måske rigtigt nok alligevel?

Hvordan finder jeg så minimumværdien for N?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2010 af peter lind

Det er helt korrekt at du skal sætte t=1 og N= 1,2*106. At det bliver negativ betyder bare at antallet af individer falder på det tidspunkt.

Hvis du kun skal finde hvornår populationen er minimum skal du blot løse ligningen dN/dt = ((0,08t-1)/t)*N = 0. Hvis du også skal finde hvor mange individer, der er i minimum, bliver du nød til at løse differentialligningen. Brug et CAS værktøj til det.


Svar #4
25. maj 2010 af bkacky (Slettet)

takker :o)


Skriv et svar til: Negativ væksthastighed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.