Matematik

Eksamensopgave aug 2008 opgave 17b

25. maj 2010 af bkacky (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der har lavet denne opgave og som kan hjælpe... er stuck i anden del af spørgsmålet

www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/080821_opgave_stx_082_matA.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2010 af peter lind

Ligningen for en tangent i punktet (x0, f(x0))  er y=f'(x0)(x-x0)+f(x0). Sæt x= 5 og y = f(5) ind i denne ligning. Det giver en ligning til bestemmelse af x0


Svar #2
25. maj 2010 af bkacky (Slettet)

jeg har fundet en ligning til m, men jeg skal finde ud af første koordinat til røringspunktet for l... det er det jeg ikke helt ved hvordan jeg kommer frem til


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2010 af peter lind

Find f'(x) og brug tangentligningen se #1


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

tangentligning for den anden tangent, L, gennem P(5,0)

f (x0)    = 2x3 -15x2 +24x +5

f '(x0) = 6x2 - 30x +24

Linjen l:

y  =  f '(x0)(x-x0)   +   f(x0)                      , gennem P(5,0)

y  - f(x0) = (6xo2 - 30xo + 24)*(x-xo)       , Indsætter (6xo2 - 30xo + 24) for f '(x0) og trækker f(x0) fra på begge sider


0- f(x0) = (6xo2 - 30xo + 24)*(5-xo)        , hvor x = 5 og y = 0 er fra punktet P(5,0), husk at xo≠5

f(x0) = (6xo2 - 30xo + 24)*(xo-5)            , ganger med -1 på begge sider. læg mærke til at -1*(5-x0) = (x0-5)

2xo3 - 15xo2 + 24xo + 5 = (6xo2 - 30xo + 24)*(xo-5)  , sæt 2x3 -15x2 +24x +5 ind for f(x0)

                                                                    , gang parenteserne ud og reducer. Du vil få følgende ligning.

4xo3 - 45xo2 + 150xo -125 = 0                , husk at xo≠5

Brug grafregnerern at finde y = 0
xo = 1,25


Skriv et svar til: Eksamensopgave aug 2008 opgave 17b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.