Kemi

Fra mol til gram

26. maj 2010 af KarstenmedK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :D

Hvordan omregner jeg fra mol til gram.

fx skal jeg have 0,25mol NaCl  i gram


Svar #1
27. maj 2010 af KarstenmedK (Slettet)

På forhånd tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. maj 2010 af Maskinen (Slettet)

 Går stærkt ud fra du har fået udleveret en datasamling "Fysik og Kemi" bagerst står vægten for eet mol natriumclorid. 


Svar #3
27. maj 2010 af KarstenmedK (Slettet)

Hvad nu hvis det ikke er tilfældet, er der så nogen måde det kan regnes ud på ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2010 af Maskinen (Slettet)

 Men jeg er i et godt humør, så her: 
______________________________

Mol er lig: Masse / Molarmasse

Den relative atomiske masse for Natrium er,  Na, =23. For Cl = 35.5

Derfor er  ét mol = Masse / (35.5+23)
1 mol  NaCl er  58.5g

Dernæst ganges: 

0,25 * 58,5... det må du selv lige regne


Svar #5
27. maj 2010 af KarstenmedK (Slettet)

tusind tak :D

Det hjalp !


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2010 af mrdnb (Slettet)

 m=M*n

du kender n = 0,25mol

Herefter finder du molrmassen for Na Cl (kig i et periodisksystem)

M(NaCl)=22,99 g/mol+35,45 g/mol = 58,44 g/mol

Find selv ud af det "svære" trind nu ;)


Skriv et svar til: Fra mol til gram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.