Matematik

Den naturlige eksponentialfunktion

28. maj 2010 af mettepigen85 (Slettet)

Hej..

Er der  nogen der kan hjælpe mig med at gøre rede for den naturlige eksponentialfunktion? Jeg ved ikke rigtigt hvor meget der skal med i redegørelsen da mit spørgsmål bare hedder:

Gør rede for den naturlige eksponentialfunktion og dens særlige betydning i forbindelse med eksponentiel vækst.

Jeg håber nogen kan hjælpe mig, for jeg er godt nok helt på bar bund her!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2010 af mathon

    
      Dm(exp) = R     Vm(exp) = R+

      exp(1) = e

      exp(a+b) = exp(a)•exp(b)

      exp '(x) = exp(x)

      ∫ exp(x)dx = exp(x)+k

      exp-1(x) = ln(x)

 eksponentiel vækst:
                    f(x) = b·ek·x =  b·ax      

   


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2010 af mathon

redaktion

   eksponentiel udvikling:
                                          f(x) = y = b·ek·x = b·ax

   eksponentiel vækst:       dy/dx = k·y = ln(a)·y


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2010 af NejTilSvampe

ups


Skriv et svar til: Den naturlige eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.