Matematik

Omforme ligning

29. maj 2010 af birthe_non (Slettet)

Jeg har en linje l med ligningen y= x - 5  og et punkt T(-3, 2)

afstand fra punkt til ligning er givet ved dist(T,y)= |ax1 + by1 + c| / √(a2+ b2)

en linje med ligningen dertil er ax + by + c = 0  skal jeg så omskrive l til y - x - 5 = 0  , så a= -1, b= 1 og c= 5 ? 

På forhånd tak for din respons . 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2010 af AMelev

Ja!
eller x - y - 5 = 0, så a = 1, y = -1 og c = -5, det giver det samme pga. numerisk-tegnene


Svar #2
29. maj 2010 af birthe_non (Slettet)

Oke tak :)


Skriv et svar til: Omforme ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.