Matematik

Stor hjælp til matematik søges!!

30. maj 2010 af Cucumber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa...

JEg har fået en opgave, der lyder således:

Et babybadekar fyldes med 50 grader varmt vand. Badevandets temperatur f(t) som funktion af tiden kan beskrives ved:

f(t) = 21 + 29*e-0,023*t

hvor f(t) måles i grader og t er antal minutter efter at badekarret er blevet fyldt.

Beregn badevandets temperatur efter 15 min. og beregn det antal minutter der går, fra badekarret er blevet fyldt til vandets temeratur er nede på 36 grader.

Er der nogle der kan forstå og forklare, hvad jeg skal gøre, for jeg er fuldstændig blank og vil elske de, der kunne hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2010 af truemax1 (Slettet)

jeg tror men er ikk sikker taler er ren selv tænkning så håber det sandt det jeg siger... .n

når der ståre 21+29.... betyder 21 at det er det laveste vandet når.. så nu tænker vi kun 29.

forkellen mellem 50 og 36 er 14....dvs... 14 grader skal den falde..så hvis der går 15 min og vi ved at T= tid.....

15*-0,023=-0,345. gang det med diffenrensen 14 det give ca. 4,8....det er antal græder den er faldet på 15 min.(ved ikk om det rigtig, har bare tænkt mig  frem til det)

dvs.  29/ 4,8=6

6 ganger du med 15 min og det giver 90 min til vandet falder fra 50 til 36 ^^


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. maj 2010 af MetteBB9210 (Slettet)

Det er helt ude i hampen truemax1.

Du har din funktion:

f(t) = 21 + 29*e^-0,023*t

Temperaturen efter 15 min må således være den ovenstående ligning, hvor t = 15 og gradene kan regnes ud.

Tiden der går fra temperaturen falder fra 50 --> 36 er så den ovenstående ligning, hvor f(t) = 36 og t udregnes.

Således får du to svar.

Det første burde blive f(t)= 41,5 grader, mens det andet burde blive t = 28,7 min.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. maj 2010 af truemax1 (Slettet)

sagde jo at det var ren selv tænkning går jo kun i 8ende -.-


Svar #4
30. maj 2010 af Cucumber (Slettet)

hvad betyder e så?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. maj 2010 af MetteBB9210 (Slettet)

e er en konstant. Det svarer til en talværdi på 2,71828183, ligesom pi svarer til 3,14 :)

Sagde det også bare truemax1, men hvorfor kommentere, hvis man ikke ved noget om emnet?


Svar #6
31. maj 2010 af Cucumber (Slettet)

tak ... det hjalp rigtig meget, MetteBB9210 :D
 


Skriv et svar til: Stor hjælp til matematik søges!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.