Matematik

Bestemmelse af integralet.. Hjælp

30. maj 2010 af Kalkunhashkage (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har selv prøvet at løse følgende og ville gerne vide om det jeg gør er rigtigt eller forkert?

Integralet af 0-1(altså 0 nederst og 1 øverst ∫ ( 2X3+ex) dx så skal den vel først omvændt integreres <=> 0.5x^4+e^x

Herefter har jeg formlen F(b)-F(a) og så indsætter jeg 1 og 0 her.. <=> 0.5*1^4+e^1  - 0.^5*0^4*e^0 = 0.5+e -1

Da E^0 af en eller anden grund giver 1 på min lommeregner.. Generelt synes jeg det sidste virker underligt og vil gerne have svar på hvorfor det er sådan? eller om jeg gør det helt forkert.. på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2010 af Blueoil (Slettet)

0.5+e-1=e-0.5

a3 = a*a*a

a2 = a*a

a1 = a

a0 = a/a = 1

a-1 = a/a/a = 1/a1

a-2 = a/a/a/a = 1/a2


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2010 af Blueoil (Slettet)

Hvis i har bevist at der gælder:

f(x) = a*xn  ⇒  f '(x) = a*n*xn-1

Så kan du lade a og n være 1 hvorved du får funktionen f(x) = 1*x1 som jo svarer til f(x)=x

Og f(x)=x har hældningen 1 overalt. (Lineær funktion med a-tallet 1)

Derfor giver følgende 1

a*n*xn-1 = 1

1*1*x1-1 = 1

x0 = 1


Svar #3
30. maj 2010 af Kalkunhashkage (Slettet)

Forstår ikke he´lt hvad du mener med det sidste? har jeg da brugt nogle forkerte regneregler? Kan godt se det skal blive -0.5+5.. Kom jeg selv frem til efterfølgende. Men mange tak fr hjælpen :)


Svar #4
30. maj 2010 af Kalkunhashkage (Slettet)

-0.5+e*


Skriv et svar til: Bestemmelse af integralet.. Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.