Almen studieforberedelse (AT)

hjæælp AT imorgen!

30. maj 2010 af æblemm (Slettet)

hej alle sammen, er virkelig virkelig i knibe, har om darwin i AT og skal op imorgen, men har stadig ikke styr på den vigtigtste del metoden. har set at der allerede er fyldt med andre darwin indlæg men det alt for kompliceret når nogen skriver indkuktiv og andre deduktiv.

jeg har skrevet dette i min synopsis, men er ikke sikker på om det passer.. pllzz hjælp

Historie metode:
I historie brugte jeg den hermeneutiske spiral er hvor man læser en tekst og fortolker den, ud fra den viden man i forvejen har. Når man læser historien, opnår man dermed en ny tolkning. Efter at have læst teksten kan man starte forfra og få en større indsigt i teksten, altså en ny fortolkning.
Arbejdsprocessen var empiri, problemstillinger dvs. indsamling af kildemateriale, analyse og syntese. Behandlingen af empirien kaldes kildekritik. Her undersøgte jeg afsender, modtager, tid, baggrund for tekst, første eller andenhåndskilde. Ved hjælp af disse forsøgte jeg at opnå en pålidelig kilde til viden om fortiden.


Biologi metode:
Den naturvidenskabelige teori, er en måde at kunne kunne forudsige noget, som dernæst kan eftervises eller modvises. Jeg har taget udgangspunkt i Darwins teori, så jeg har brugt den empirisk deduktive metode.
Darwins fremgangsmåde er primært hypotetisk induktiv, fordi den tager udgangspunkt i empiriske resultater. Han prøvede altså at forklare sine resultater ud fra en almen gældende hypotese (evolutionsteorien).
Darwin gik ind og undersøgte kvantitativt, ved f. eks. målte han fugles næbstørrelser og opdagede heraf forskelle mellem dem. efter dette lavede arbejdede han kvalitativt, han analyserede og tolkede sig til at det måtte være pga. evolution at der var en sammenhæng.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2010 af soffe123456 (Slettet)

Den metode du taler om inde for bilogi kaldes hypotetisk-deduktiv metode.

mvh.


Skriv et svar til: hjæælp AT imorgen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.