Matematik

Bestem yo

30. maj 2010 af birthe_non (Slettet)

En funktion f er løsning til differentialligningen

f '(x)= 2xy3

og linjen l er bestemt ved ligningen y= x - 3.

I punktet P(4,yo) har grafen for f en tangent, der er parallel med l.

Bestem yo ? Hmm jeg tænker på linjens ligning y= f(xo) + f '(xo)(x-xo)

Kender a= 1 og førstekoordinaten er 4, men det er da ikke nok til at isolere y ?

I punktet P(4,yo) har grafen for f en tangent,


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. maj 2010 af peter lind

Sæt de givne værdier ind i differentialligningen og du har en ligning til bestemmelse af y0


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. maj 2010 af mathon


              f '(4)= 2·4·yo3 = 1

                             yo3 = (1/8) = (1/2)3

                             yo = (1/2)


Svar #3
30. maj 2010 af birthe_non (Slettet)

tak, men hvordan kan man beregne 3√(1/8) ??


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. maj 2010 af mathon

    3√(1/8) = (1/8)1/3


Svar #5
30. maj 2010 af birthe_non (Slettet)

Ja men hvordan beregner man så 1/81/3  kan ik umiddelbart regne ud hvordan man får 1/2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. maj 2010 af mathon

   3√(1/8) = 3√((1/2)3) = (1/2)


Skriv et svar til: Bestem yo

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.