Matematik

Løsning til differentialligning

30. maj 2010 af subs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen, håber i kan hjælpe!

Undersøg, om f(x) = e^4x - 2x^2 - x - 1/4 er en løsning til differentialligningen: dy/dx = 4y + 8x^2??
Hvad skal man gøre? er helt lost :(
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Indsæt f(x) i din differentailligning og se, om lighedstegnet gælder.

Husk, at f(x) = y og dy/dx = f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2010 af juventuz (Slettet)

 Se, om højresiden er lig venstresiden, dvs er:

4*e4x-4x-1 = 4*(e4x-2x2-x-1/4)+8x2


Skriv et svar til: Løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.