Matematik

matematik, isolering

30. maj 2010 af Colloio (Slettet)

hvordan kommer man her fra 8 = 2a der til a = 3 . Uden hjælpemidler. Min lære er dårlig til at uddybe det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Man dividerer med 2 på begge sider af lighedstegnet. Svaret er a = 4 og ikke 3...


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Det gør man ikke. Du kommer forhåbentlig frem til, at a=4.

Anyway, du dividerer med 2 på hver side. (eller ganger med en halv).


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2010 af Ellesar1 (Slettet)

Burde man heller ikke.

I din ligning skal du dividere med 2, for at få a til at stå alene.

Dvs. a=4, da 8/2=4.


Svar #4
30. maj 2010 af Colloio (Slettet)

sorry guys det a skal være opløftet i 2 altså 8=2a


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 log(8) = log(2a)

log(8) = a*log(2)

a = log(8)/log(2)

eller med den naturlige logaritme ln


Svar #6
30. maj 2010 af Colloio (Slettet)

ogs¨det jeg kommer frem til, men skal man kunne log(8) og log(2) i hovedet når man har matematik på a? :S


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Nej men nu er opgaven jo så let at den kan løses i hovedet, jeg skrev den generelle metode til at løse et problem af den type.

2 4 8 16 32 64 128 256 512 1024 2048 4096 osv - kender du ikke de tal fra bl.a. IT-verdenen?


Svar #8
30. maj 2010 af Colloio (Slettet)

jo de tal kender jeg godt, men at finde resultatet af log(8)/log(2), syntes virker for hårdt, når det er en prøve uden hjælpe midler 


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. maj 2010 af AMelev

Det er ikke meningen, at du skal bruge Log til uden hjælpemidler, men bare bruge din sunde fornuft til at fastlægge, hvad a skal være, når 2a= 8.

23 = 8, så a = 3

Det kunne også have været 2a = 32 eller 3a = 81, men det vil altid være noget, I burde kunne gennemskue. Hvis du ikke kan det, så brug Log-reglerne. Det er jo helt korrekt, og ingen forventer, at du har en Log-tabel installeret i din hjerne, så det er helt OK, at du ikke kommer med et "kendt" tal.

Kan det måske lette?
Log(8)/Log(2) = Log(23)/Log(2) = 3Log(2)/Log(2) = 3
Men allerede i 1. trin af ovenstående har du jo omskrevet 8 til 23, så du har indset, hvad a er, så anvendelsen af Log-reglerne her er at gå over åen efter vand.


Svar #10
30. maj 2010 af Colloio (Slettet)

åhh ja self. 23 er lig med 8. Det rigtigt, man skal bare tænke sig om en ekstra gang. Men ja at aflevere a=log(8)/log(2) må være lige så godt, ik?


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. maj 2010 af AMelev

Egentlig jo, men det vil nok give dig mere usikkerhed i bestemmelsen af b, så tænk på, at i UHM opgaver er tal, der skal regnes videre med forholdsvis pæne.


Svar #12
30. maj 2010 af Colloio (Slettet)

måske, men hvis man skrive b=y1/x1log(8)/log(2), så er det måske lige så godt som at skrive resultatet af b.


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. maj 2010 af AMelev

JA!


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#6: log(8) er skam også et gyldigt facit, såfremt du kommer frem til det.


Skriv et svar til: matematik, isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.