Matematik

Bestem integrale

31. maj 2010 af 2007xkc (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej.

Jeg skal til skr. matematik eksamen i morgen. Så det er ved at være vigtigt, jeg får styr på tingene!
Jeg er kommet i tvivl om, hvordan det nu er man bestemmer integraler, håber der er nogen som kan hjælpe mig!

Mit stykke ser således ud:

integraletegn med grænser 1 (øverst) og 0 (nederst)  2x / x^2+1 dx

Jeg tror nok ,jeg skal bruge substitutionsmetoden? Men jeg er ikke sikker, og kan heller ikke finde ud af den metode :(

Håber I vil hjælpe mig!

Hilsen Kia


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Ja du sætter u=x2+1, så bliver du/dx = 2x og dermed du=2x*dx, så der kommer til at stå ∫1/u du. Grænserne skal så flyttes, så når x=0, er u=1 og når x=1 er u=?? Find det selv. Husk i øvrigt parentesen 2x/(x2+1) og brug også symbolerne på bjælken herover, så det bliver mere overskueligt.


Svar #2
31. maj 2010 af 2007xkc (Slettet)

 Tak for hjælpen, nu tror jeg, jeg forstår det meget bedre.

Tak for kommentaren om hvordan man skriver ∫ 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2010 af Quantum (Slettet)

 er det en aflevering? Jeg troede at man havde fået læseferie på gym .. ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Lige en bemærkning til: Det kræver lidt øvelse at se, hvilken substitution, man skal bruge i en given situation, men det kommer med tiden. Somme tider er der flere valgmuligheder,


Svar #5
31. maj 2010 af 2007xkc (Slettet)

 #3 Jeg sidder og læser i mine afleveringer - da jeg skal øve mig til i morgen, hvor jeg skal op i skriftlig matematik. 

#4 Er helt enig, problemet er nemlig, at se hvilke substitution der skal bruges. Og så forvirrede denne brøk mig


Skriv et svar til: Bestem integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.