Matematik

Bestem værdier af t

31. maj 2010 af Katesb (Slettet) - Niveau: A-niveau

i en orienteret plan er der givet en vektor a med længden 1.

bestem de værdier af t, for hvilke |ta + (t +2)*a's tværvektor| = √10

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv et forslag?


Svar #2
31. maj 2010 af Katesb (Slettet)

Jeg har været ude i, at sætte a og tværvektoren til a's koordinater ind i ligningen.

også gange parentesen ud:

t(1,1) + t(-1,1) + (-2,2) = √10

men så går jeg også i stå.

skal der løses en ligning med to ubekendte?

t-t-2=√10

og

t+t+2=√10

Kan du følge min tankegang? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er ikke den helt rigtige metode.

Du skal finde t, så længden af vektoren, ta + (t+2)â er kvadratroden af 10.

Hvordan finder du normalt længden af en vektor?


Svar #4
31. maj 2010 af Katesb (Slettet)

|v| = √v12+v22

men jeg har ingen koordinater?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#4: Hvad får du, hvis du tager skalarproduktet af en vektor med sig selv?


Svar #6
31. maj 2010 af Katesb (Slettet)

skalarproduktet af samme vektor?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#6: Prøv at skrive det op:

a * a = ...


Skriv et svar til: Bestem værdier af t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.