Matematik
Bestem integralet og giv en geometrisk fortolkning af resultatet
Jeg sidder og skal til eksamen i morgen og studsede over opgaver uden hjælpemidler.
Jeg prøver at forstå hvordan man giver en geometrisk fortolkning af resultatet i fx denne opgave:
Bestem integralet (4x-x^2)dx. Nu kan jeg ikke lige lave integraltegnet, men der skal stå "2" øverst og "0" nederst.
Det har jeg fåeti til 7,7. Nu stiger jeg af, fordi nu skal jeg give en geometrisk fortolkning af resultatet. Er der nogen som vil være søde af forklare det til mig, så jeg ikke er på herrens mark i morgen:)
Svar #1
31. maj 2010 af Jerslev (Slettet)
#0: Du vil sandsynligvis kunne finde sammenhængen mellem areal og integralregning i din bog. :)
Svar #2
31. maj 2010 af mathon
f(x) = 4x-x2 = x(4-x)≥0 for x∈[0;2]
hvorfor 0∫2f(x)dx = 16/3 kan tolkes som arealet i 1. kvadrant af området begrænset af grafen for f(x),
x-aksen og linjen med ligningen x = 2
Svar #3
31. maj 2010 af MisSluis (Slettet)
jeg har kigget og kigget, men jeg er virkelig lost, og jeg bliver ved med at lave opgaver forkert.
Skriv et svar til: Bestem integralet og giv en geometrisk fortolkning af resultatet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
