Matematik

længden af en bue

31. maj 2010 af carr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
Sidder her med min afsluttende opgave, på B
Jeg skal finde længden og massen på en limtræs bue som ser ud som følgende [link].
Nogle forslag til hvordan dette kan regnes ud ?
massen er på 480 kg per. m3

på forhånd tak!

Vedhæftet fil: bue.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af TorbenA (Slettet)

Pyh, godt, det ikke er mig :-)

Du skal jo finde arealet og gange med tykkelsen (0,30 m) og så gange med massefylden (480 kg/m3). Problemet er arealet. Del det op i tre stykker:

Stykket fra B ind til buen er et trapez, og vi kender ikke målene.

Stykket til højre er en retvinklet trekant, hvor spidsen er skåret af. Hypotenusen kan regnes ud ved at tage den korte katede og dividere med sin 10o. (Hvorfor?). Arealet findes ved at bruge ½ab sin C. Spidsen er også en retvinklet trekant. Her skal du også bruge to sider og en vinkel. Træk dette areal fra det andet.

Buen er ikke så slem. Du har to cirkeludsnit, der spænder over 58,2o. Radierne er 5,00 m og 5,75 m. Find de to arealer og træk fra. (Arealet af et cirkeludsnit er jo v/360• pi • r2), hvor v er vinklen.

Rigtig god fornøjelse :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2010 af mette48 (Slettet)

Så vidt jeg kan se mangler der en oplysning om hvor langt ude B er placeret.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2010 af TorbenA (Slettet)

Hej Mette

Det har du ganske ret i, så hvis der ikke står mere i opgaven, kan vi ikke regne det ud. Skriv det hellere i besvarelsen, så læreren ikke tro, du bare har glemt det.

Hilsen Torben


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2010 af mette48 (Slettet)

Hej Torben

Det er nu ikke mig der skal løse opgaven, men carr.

jeg synes bare ikke han skal slås med en opgave hvor der mangler oplysninger.

Ellers ville jeg godt hjælpe lidt


Svar #5
01. juni 2010 af carr (Slettet)

Det er jo en afsluttende opgave så den skal laves ellers trækker det ned.. ikk?


Svar #6
01. juni 2010 af carr (Slettet)

TorbenA :
Vil lignigen så ikke komme til at se sådan her ud:


indre:
(58,2/360)*3,14 *5^2 =12,6908
ydre:
(58,2/360)*3,14 *5,75^2 =16.7836

12,6908- 16,7836 = 4.09279 m3 * 480kg per m3
 
4.09279 *480 = 1964.54 kg ' 0,30 = 589,362 kg (for buen)

Under stykket er jeg "lost" på... en uddybning ville være rigtigt hjælp fuld 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2010 af TorbenA (Slettet)

Jeg har ikke regnet resultaterne efter. Buens areal er ydre minus indre  og ikke omvendt. Ellers ser det rigtigt ud. Så bliver resultatet også positivt.

Jeg kan ikke hjælpe dig med understykket uden at tegne; men fidusen er at inddele stykket i trekanter og firknter med sider og vinkler, man kan finde. Du får brug for både trigonometri og arealformler. Vinklerne er jo 10o, 80o og 90o.

Jeg ville forlænge de to "lodrette" sider, så jeg fik en stor trekant med en en lille trekant i spidsen og så trække det lille areal fra det store. For at finde en trekants areal skal man kende to sider og en vinkel. Siderne kan man finde ved at bruge noget trigonometri på nogle andre trekanter.

Prøv at tegne det, jeg har skrevet, skriv vinkler på og beregn siderne (2 i hver trekant).

God fornøjelse :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. juni 2010 af simo3595 (Slettet)

Han / hun ved godt hvor B er placeret, han skal bruge cd'en og indtaste sin fødselsdato for at få to informationer han mangler, på den måder kan censor hurtigt spotte hvis nogen bare har skrevet af


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. juni 2010 af TorbenA (Slettet)

Okay, tak for orienteringen! Jeg gik af i 2008, så der er sket noget siden :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. juni 2010 af simo3595 (Slettet)

Ja det må man sige, vi fik opgaverne på en cd rom, egentlig smart nok, da vi så bare kan kopiere billederne :P


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. juni 2010 af Hotbubs (Slettet)

 er der en der har tegningen til hvordan det skal deles op?

altså det stykke til højre under buen.

jeg kan ikke se hvad der menes =/

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. juni 2010 af TorbenA (Slettet)

Der er flere måder at gøre det på. Den jeg foreslog var at tegne de to røde linier på vedlagte figur. Så får man en stor retvinklet trekant og en lille retvinklet trekant. Siderne kan beregnes. Vinklen er 10o. Viola! :-)

Vedhæftet fil:Buen.jpg

Skriv et svar til: længden af en bue

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.