Matematik

matematik afl.

10. marts 2005 af Katharina (Slettet)
Hej.
Har lige lidt forskelligt.
- Hvordan finder man koodrinatsættet til et røringspunkt?

- Om en finktion g oplyses, at g'(x) = f(x). Bestem hver af de lokale ekstremumssteder for g.
Hvordan gør jeg her??

og den sidste: Bestem x0 således at tangenten til grafen for f i punktet P(x0,f(x0)) er vinkelret på linjen med ligningen y=5x+1. Hvad skal jeg gøre her??

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2005 af Micc_86 (Slettet)

og den sidste: Bestem x0 således at tangenten til grafen for f i punktet P(x0,f(x0)) er vinkelret på linjen med ligningen y=5x+1. Hvad skal jeg gøre her??

Har ikke lige tænkt det helt igennem, men skal man bruge noget med ortogonale linier?

-1 = a*c

Svar #2
10. marts 2005 af Katharina (Slettet)

Men hvad er a og c så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2005 af Micc_86 (Slettet)

Det er hældningskoefficienterne hos de to funktions forskrifter... men igen, jeg er ikke helt sikker på, om det er dette du skal bruge :/

Svar #4
10. marts 2005 af Katharina (Slettet)

Det er da et forsøg værd.. :) Men altså hvis de begge to er hældningskoefficienter, er det så a=5. Og så havde jeg fået funktionen f(x)=x^2-2x-1. Er b så =-1??
Og tak for hjælpen! :)

Svar #5
10. marts 2005 af Katharina (Slettet)

Forstår det vidst nu. Man skal dividere -1 med 5? så x0 bliver -1/5 ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: Vi har

g'(x) = f(x) = x^2 - 2x - 1

ifølge det første indlæg og indlæg #4. De lokale ekstremumssteder for g findes ved at løse ligningen

g'(x) = 0

ergo

x^2 - 2x - 1 = 0 (1)

Tjek selv, at løsningerne til (1) er

x = 1 ± sqrt(2)

#5: Nej. Husk, at hældningen for tangenten til grafen for f i punktet (x0,f(x0)) er f'(x0). Eftersom tangenten skal være vinkelret på linien med ligning y = 5x+1, kræver vi, at

5*f'(x0) = -1 <=> f'(x0) = -1/5

Differentiation af f giver

f'(x) = 2x - 2

så du skal løse ligningen

2*x0 - 2 = -1/5

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2005 af Micc_86 (Slettet)

Undskyld, undskyld fordi jeg faldte fra i går, men nettet gik ned :(

Undrer mig lidt over, at du først i #4 oplyser hvad funktion forskriften er?

Nå, pyt... Singularity kunne jo hjælpe :)

Svar #8
11. marts 2005 af Katharina (Slettet)

Det må du også undskylde. Jeg opdagede bare først dér, at jeg ikke havde skrevet det. Men tak for hjælpen begge to..

Skriv et svar til: matematik afl.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.