Matematik

Eksamen i dag. Besvarelse?

01. juni 2010 af JohnLampard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nu havde jeg god tid i dag til matematik eksamen (c) og fik derfor skrevet alle mine resultater ned som jeg så tog med hjem. Derfor håbede jeg på at kunne finde en besvarelse på nettet, men der er desværre ikke kommet nogen :(

Nogen som har en besvarelse liggende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2010 af Katrine7 (Slettet)

Jeg tror ikke du kan finde en besvarelse på nettet til en opgaveformulering der er anvendt idag. Opgavesættene er jo i allerhøjeste grad fortrolige indtil eksamensdagen, så at satse på at nogen har lagt svarene ud allerede ville være ret utroligt. Men tjek undervisningsministeriets hjemmeside. De plejer i hvert fald at have formuleringerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2010 af ramme2 (Slettet)

Jeg var desværre i tidsnød idag til matematik C og nåede derfor ikke at skrive resultaterne ind i opgavemappen. Ellers kunne du godt have fået facitlisten af mig.


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. juni 2010 af Duffy

2hf101-MAT/C-01062010 - HF mat C

Opgave 6

a) y = 30 *1.1120086x

dvs   a = 1,1120086   og   b = 30

b) T2 = ln(2) / ln(1,1120086) = 6,53

Dette tal fortæller,  at indbetalingerne til
arbejdsmarkedspensioner fordobles efter ca. 6 og et halvt år.

c)

Ifølge modellen er indbetalingerne vokset med 11,2% pr. år.

Ifølge modellen er indbetalingerne vokset med 70% i en 5-års-periode.


Brugbart svar (2)

Svar #4
01. juni 2010 af Duffy

2hf101-MAT/C-01062010 - HF mat C

Opgave 1
 

En person indsætter 30 000 kr. på en konto med en fast årlig rente på 2,3 %.
a) Bestem beløbet på kontoen efter 4 år.
b) Hvor mange år går der i alt, før beløbet kommer over 35 000 kr.?

a) 32856,70 kr

b) 6 år (for x=6 giver 34385,50 kr og x=7 giver 35176,34 kr)


Brugbart svar (5)

Svar #5
02. juni 2010 af Duffy

2hf101-MAT/C-01062010 - HF mat C

Opgave 2


Figuren viser en bordplade, der har form som et ligebenet trapez, hvor siderne BC og AD
er parallelle. Nogle af målene fremgår af figuren.
a) Bestem vinkel A i trekant ABE.
b) Bestem længden af BE.
Bestem arealet af bordpladen.

a) 60 grader

b) Længden af BE = 60,62

Arealet af bordpladen = 6365,3


Brugbart svar (2)

Svar #6
02. juni 2010 af Duffy

2hf101-MAT/C-01062010 - HF mat C

Opgave 3



a) Formel: y = 34,15x+581,25

b) 12 m3 vand:

Hillerød: 901,31 kr.

Holstebro: 991,05 kr.

Vandforbruget skal være større end 17,9 m3 , for at en forbruger i Holstebro skal betale
mindre end en forbruger i Hillerød?


Brugbart svar (3)

Svar #7
02. juni 2010 af Duffy

2hf101-MAT/C-01062010 - HF mat C

Opgave 4

a) Den årlige produktion i kWh fra en minivindmølle med en vingelængde på 50 cm = 350 kWh.

b) Vingelængden skal være = 65,47 cm

c) 56,25%


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. juni 2010 af Duffy

2hf101-MAT/C-01062010 - HF mat C

Opgave 5

a) 223,47 mio kr.

Indekstallet for 2001 = 75,9


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. juni 2010 af Duffy

2hf101-MAT/C-01062010 - HF mat C

Opgave 5

a) Medianen = 118

b) Boxplot for Tegucigalpa

Min = 172 

Nedre kvartil = 196

Median = 208,5

Øvre kvartil = 225

Max = 269

Sammenligning: Det ses med al tydelighed at Honduras ligger i tropisk klima bælte med megen sol. Og Island ligger i polarklimabælte med lidt sol. Middeltallet for solskinstimer for Tegucigalpa ligger over maksimum for Reykjavik. 


Svar #10
02. juni 2010 af JohnLampard (Slettet)

Tak for det Duffy :)

Eneste uenighed er 6c og opgave 1.

Opgave 1 må svaret da være 7, da det efter 6 år ikke er nået op på 35000?

6C ved jeg ikke hvad jeg har gjort forkert. Vil du forklare? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. juni 2010 af Duffy

#9 skal være opg 7 !!


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. juni 2010 af Duffy

#10: Læg mærke til at jeg har understreget ordet før  ! !

6c:

Forskriftene er på formen y = b*ax

dvs a kan skrives 1+r, som i renteformlen, der også er eksponentiel.

altså er funktionen   y = b * (1+r)x

1+r er da lig med 1,120086 , dvs r = 0,1120086 = 11,2% for hver gang x øges med én.

Brug herefter formlen r = S/B-1 til at finde procenten eft. 5 år.


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. juni 2010 af Masterj1978 (Slettet)

Fantastisk - tak for det...

Er bare helt enig ;-)


Svar #14
02. juni 2010 af JohnLampard (Slettet)

hmm, så mp jeg have lavet et eller andet galt, for har brugt ovenstående formel.

Håber stadig på 12!!


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. september 2012 af Sofie283 (Slettet)

Jeg ved godt dette forum er gammelt men håber alligevel i vil svare.

#3

jeg får a og b til det omvendte af hvad du skriver, jeg har brugt 'Nspire så jeg har bare tastet tallene ind..

men det lyder bare mærkeligt fordi når jeg så regner fordoblingstiden ud, giver det 0,2 og det lyder mærkeligt!!

ved du måske hvad jeg gør galt?


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. marts 2013 af Tanjapi (Slettet)

#7


2hf101-MAT/C-01062010 - HF mat C

Opgave 4

a) Den årlige produktion i kWh fra en minivindmølle med en vingelængde på 50 cm = 350 kWh.

b) Vingelængden skal være = 65,47 cm

c) 56,25 

Hvordan er regnestykket for vingelængden i B'eren og den årlig procent i C'eren? 


Brugbart svar (1)

Svar #17
28. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det er Opg 4 i dette sæt

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/Matematik/100601_mat_C_hf2.ashx

Sammenhængen mellem den årlige produktion E af elektrisk energi og vindmøllens vingelængde x (i de angivne enheder) er

E = 0,14·x2

I b) skal man løse ligningen E(x) = 600, dvs x = (600/0,14)1/2 .

I c) skal man beregne

[ (E(x·1,25) - E(x)) / E(x) ] · 100% = (1,252 - 1) · 100%


Brugbart svar (0)

Svar #18
28. marts 2013 af Tanjapi (Slettet)

Jeg siger mange tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Eksamen i dag. Besvarelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.