Matematik

Hjælp til at sætte parenteser og tal rigtigt

01. juni 2010 af bcs21 (Slettet)

Hej

Jeg glemmer altid hvordan jeg skal sætte mine parenteser til mine udregninger. Jeg har problemer med denne:

Skal det være:

(-0,25)^2

Eller:

(-0,25^2)

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

Begge dele er korrekte, men betyder ikke det samme. I det første eksempel er det tallet (-0,25) der opløftes i 2. potens med resultatet 0,0625. I det andet eksempel er det 0,25 der opløftes i 2. potens og resultatet gives negativt fortegn med resultatet -0,0625 . Man sætter parentes omkring alt det, der skal opereres på i den efterfølgende instruktion.


Svar #2
01. juni 2010 af bcs21 (Slettet)

Hele ligningen hedder

f''(-2) = 36 * (-0,25^2) + 48 * (-0,25) + 12 = -2,25

Og hvis jeg gør det omvendt giver det 2,25. Men jeg skal bruge det til en funktionsanalyse og der er det jo afgørende om det er + eller -. Så er der ikke en af dem der er forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis f''(x) er et 2.-gradspolynomium, som du beregner for x = -0,25, er det -0,25 der skal i 2. potens. Udtrykket, som du viser, bør da være

36 * (-0,25)^2 + 48 * (-0,25) + 12 = 2,25


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. juni 2010 af NejTilSvampe

 hvorfor sætter -0,25 ind når du skriver f''(-2) ???!!! 

Det er en stor gåde for mig!!

er funktionen  f''(x) = 36x^2 +48x+12  ???!

Så er det  f''(-2) = 36*(-2)^2 + 48*(-2) + 12 = ??  du skal finde.


Svar #5
02. juni 2010 af bcs21 (Slettet)

Tak, det var mig der skrev fokert der er 0,25 der skal være x!!


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du mener vel x = -0,25 ? Der er forskel på 0,25 og -0,25. Måske det ville være nemmere for dig, hvis du prøver at betragte fortegnet som en del af tallet selv.


Svar #7
02. juni 2010 af bcs21 (Slettet)

Ja undskyld jeg skriver fokert.... -0,25!!! f(-0,25) Jeg har skam intet problem med at betragte fortegnet på et tal, jeg glemte bare et lille minus - så undskyld mig.. det første indlæg kan man jo også se at det skal være -0,25


Skriv et svar til: Hjælp til at sætte parenteser og tal rigtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.