Matematik

Matematik årsprøve - Finansiel regning og polynomier af anden grad

02. juni 2010 af gezus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg´skal op til matematik munftlig årsprøve i morgen (HHX 1.g) og der er nogle spørgsmål jeg virkelig håber nogle ka hjælpe mig med!! :D

Her er de, og svar venligst hurtigt, det er som sagt alledere i morgen ;)

"der er givet følgende funktion: o(x) = -0,05x² + 25x - 2000

hvor x er afsætningen af en vare i stk. og o(x) er overskuddet ved en afsætning på x stk. ved hvilken afsat mændge af varen x har virksomheden størst overskud, og hvor stort er dette overskud?

hvilke afsatte mændger af varen x giver virksomheden overskud?

svarene begrundes"

2.) "Med udgangspunkt i An= y (1+r)^N-1 bedes du forklare hvad y,r og n betyder. Giv eksempler på når formlen bruges.

________

r

3.) Med udgangspunkt i A0 = y 1-(1+r)-n bedes du forklare hvad y,r og n betyder. giv eksempler på når formlen bruges.

__________

r

På forhånd tak :)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2010 af Isomorphician


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2010 af AMelev

I første opgave med o(x) er grafen en parabel med grenene nedad, og overskuddet er størst i parablens toppunkt. Du kan bestemme topunket, og den søgte x-værdi er toppunktets 1. koordinat, og det største overskud er 2.koordinaten.

2) Check lige formlen igen! Formlen for en annuitetsopsparing hedder An = y·((1+r)n-1)/r
y er det faste beløb, der indbetales hver termin
n er antal indbetalinger
r er rentefoden (konstant)
An er saldoen umiddelbart efter n'te indbetaling (altså inden du har foladt banken)

3) Check igen formlen - den, du har angivet, kender jeg ikke. Jeg kunne forestille mig, at det drejer sig om annuitetslån, men i så fald hedder formlen G = y·(1-(1+r)-n)/r, hvor
G er det lånte beløb
y er ydelsen - det (faste) beløb, der betales hver termin
n er antal terminsydelser
r er rentefoden (konstant)


Svar #3
02. juni 2010 af gezus (Slettet)

okay tusinde tak begge to :D


Skriv et svar til: Matematik årsprøve - Finansiel regning og polynomier af anden grad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.