Matematik

Redegør for betydningen af stigningstallet a

04. juni 2010 af LasOlsen1990 (Slettet)

Er der en venlig sjæl, der vil hjælpe med nedenstående opgave?

Med udgangspunkt i forskriften for en lineær funktion f(x) = ax + b skal følgende behandles:

a) Redegør for betydningen af stigningstallet a. 

b) Redegør for bestemmelsen af stigningstallet a og konstanten b, når koordinaterne til to punkter på grafen er kendte.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

Stigningstallet a for den lineære funktion f(x) angiver, hvor meget funktionen ændres, når x ændres med 1.

Har man to punkter på grafen, f.eks. (x1 ; y1) og (x2 ; y2) , findes stigningstallet, eller hældningskoefficienten, til

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2010 af Yow! (Slettet)

a fortæller hvor meget f(x) ændres når x ændres med 1....

du kan finde a ved:

Δy / Δx   =  (y2 - y1) / (x2 - x1)

hvor y2, y1, x2 og x1 er dine punker: S(y1,x1) og P(y2,x2)


Skriv et svar til: Redegør for betydningen af stigningstallet a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.