Matematik

Lineære funktioner og geometri

05. juni 2010 af toppen1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen.

Jeg har fået udleveret mine mundtlige spørgsmål som jeg kan komme op i til eksamen. men der er især to jeg har svært ved.

1:

geometri.

Definer sinus og cosinus ved hjælp af en standardtrekant og gør rede for sinus og cosinus og tangens i den retvinklede trekant.

2:

Lineære funktioner:

Du skal gøre rede for definitionen af lineære funktioner og for tilvækstformlen. dernæst skal du forklare hvordan man ved hjælp af to støttepunkter kan beregne konstanterne i regneforskriften.

Hvis i gider hjælpe mig vil jeg være taknemmelig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2010 af Blueoil (Slettet)

frividen.dk


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2010 af mathon


Svar #3
05. juni 2010 af toppen1234 (Slettet)

Siger tak til jer begge :). især Blueoil. Fantastisk side!


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2010 af mathon

1:

definer ud fra enhedscirklen

                                                          x2 + y2 = 1
  at
                                                          x = cos(V)
                                                          y = sin(V)

hvoraf grundrelationen:
                                                        cos2(V) + sin2(V) = 1

samt
                                                        y/x = tan(V)    x≠0    dvs V ≠ (π/2) + p·π p∈Z
se generelt
for den retvinklede trekant
i link'et:
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2010 af mathon


Skriv et svar til: Lineære funktioner og geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.