Kemi

Maj 1998 opg.3

13. marts 2005 af kiaa (Slettet)
Hej, jeg fårstår ikke denne opg. Håber nogen kan hjælpe:)!!

Sarin er en letflygtig væske med densiteten 1,09 g/mL. Hvis mennesker opholder sig i et rum, der indeholder 10 mg sarin pr. m^3, vil halvdelen være døde efter 10 minutters forløb.
På en perron i en undergrundsstation knuses en flaske indeholdende 50 mL sarin, som hurtigt fordamper og fordeler sig i et volumen omkring perronen på 4000 m^3.

a) Bevirker udslippet af sarin, at halvdelen af de personer, som opholder sig på perronen, vil være døde efter 10 minutters forløb?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2005 af frodo (Slettet)

hvor mange gram svarer de 50 mL til?

er det over de 4000m^3*10mg/m^3=40g, der må være for dosen er dødelig?

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2005 af KemiKasper (Slettet)

LC-50-værdien er 10 mg/m^3. Dvs. den massekoncentration der skal til at slå halvdelen af folkene ihjel.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2005 af Damon (Slettet)

Det hedder LD-50 - Stående for Lethal Dose - 50%

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2005 af frodo (Slettet)

LC-50= lethal concentration

Svar #5
13. marts 2005 af kiaa (Slettet)

oke... men hvad er præcis svar....?

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2005 af frodo (Slettet)

#1

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2006 af timothy (Slettet)

kan det passe, at det giver 13,625 mg/m^3 ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. januar 2006 af frodo (Slettet)

det får jeg også

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. februar 2006 af timothy (Slettet)

Har et spørgsmål i samme opgave.
e)Sarin er fuldstændig blandbar med vand, mens soman er næsten uopløselig i vand. Opløseigheden for tabun er 100 g pr. liter vand. Strukturformlerne for soman og tabun ses nedenfor.(kan ikke lige tegne dem)
Forklar årsagen til den indbyrdes forskel på de tre stoffers opløselighed i vand.
Er en vandig opløsning af tabun sur, neutral eller basisk? Begrund dit svar.

Har lavet de andre opgaver, men må indrømme at jeg er stået af her. Håber på lidt hjælp.

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. februar 2006 af frodo (Slettet)

nu har jeg ikke lige strukturerne til rådighed, men undersøg hvor mange hydrofobe grupper, der er i forhold til hydrofile.

og mht. sur/basisk er der sikkert en amin-gruppe eller en carboxylsyre gruppe eller lignende.

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. april 2006 af tigerbjørn (Slettet)

I samme opgave stilles følgende spørgsmål.

I et tilstrækkelig basisk opløsning er substitutionsreaktionen af første-orden mht sarin og halveringstiden er 36 min ved et bestemt ph og temp

Beregn den tid, det tager at omdanne 95% af en given mængde sarin ved disse betingelser?


Jeg har bestemt k ud fra formelen for halverings, hvad skal jeg nu?



Brugbart svar (0)

Svar #12
03. april 2006 af mathon

m=mo*e^(-kt)

0.05*mo=mo*e^(-kt)

0.05=e^(-kt)

ln(0.05)=-kt

t=-ln(0.05)/k, hvor ln(2)=k*T T=36 min)

t=-ln(0.05):(ln(2)/36min)

T=155.589 min = 2t35'35.4''


Skriv et svar til: Maj 1998 opg.3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.