Matematik

bestemmelse af stamfunktion?:/

07. juni 2010 af ufoen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey gutter,

Jeg sidder med en funktion og skal finde arealet under den. Men jeg har problemer med at at finde stamfunktionen. Synes måske også at måden jeg har stilt min funktion for parablen op på ser lidt anderledes ud? :

f(x)=0,10*(x+10)*(x-10)

Jeg ønsker at finde stamfunktionen i intervallet [-10<10]..

Nogen derude der kan hjælpe en stakkel der skal aflevere imorgen?:/

På forhånd tak!!!

Christian Rytter Jensen


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2010 af Kagerne (Slettet)

Funktionen kan omskrives til f(x)=0,10x^2-10

så bestemmer man stamfunktionen:

F(x)=(0,10/3)*x^3-10x+k

Så kan du vel selv klare resten?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2010 af AMelev

Gang ind i parentesen, så du får et "normalt" 2.gradspolynomium. Mon det så ikke kører for dig?


Svar #3
07. juni 2010 af ufoen (Slettet)

Mange tusind tak for hjælpen!:)

Så skal jeg bare trække F(b) fra F(a)....


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2010 af AMelev

Omvendt! F(b) - F(a), hvor b er øvre grænse og a er nedre.


Skriv et svar til: bestemmelse af stamfunktion?:/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.