Fysik

Fysik c spørgsmål

07. juni 2010 af fyr93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej jeg skal til eksame på fredag, er der nogen der har gode noter, da alle mine noter er blevet våde i en eller anden grund.

Spørgsmål 1: Elektromagnetisk Stråling.

Spørgsmål 2: Lysets Egenskaber.
Spørgsmål 3: Lys og Lyd.

Spørgsmål4: Mekanisk Energi.

Spørgsmål 5: Tilstandsformer og faseovergange.

Spørgsmål 6: Solsystemet.
Spørgsmål 7: Newtons Love.

Spørgsmål8: Energi og Energiomsætning.


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. juni 2010 af smilme (Slettet)


Svar #2
07. juni 2010 af fyr93 (Slettet)

 TAK skal du have :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. juni 2010 af Dajuf (Slettet)

Faseovergange har jeg i hvert fald nogle noter til herindefra:

Tilstandsformer: fast, flydende og gasform


Faseovergange
1) Smeltning eller frysning/størkning
2) Fordampning eller fortætning

Temperaturen ændres ikke ved en faseovergang.

Q = m * L ved faseovergange

* Q er den tilførte varmemængde
* L kaldes overgangsvarme (fordampnings- / fortætningsvarme)

Ved smeltning er Q = m * Ls
Ls er den specifikke smeltevarme.
Ved fordampning er Q = m * Lf
Lf er den specifikke fordampningsvarme.
L = Q / m – SI-enhed: J/kg

Og noter til astronomi og solsystemet kan du finde her: http://zumzar.dk/skole/noter-2/fysik/astronomi/


Skriv et svar til: Fysik c spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.