Matematik

Ekspotentielfunktioner, logaritmer og vækstmodeller? - Matematik eksamen :/

08. juni 2010 af skikekutter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. jeg sidder her og kan ikke ikke rigtig komme videre. jeg skal til matematik B eksamen i morgen, men forstår ikke helt nogle af spørgsmålene, så håber der er en der kan hjælpe mig?

1) Vækstmodeller
Du skal specielt gøre rede for eksponentiel udvikling, f(x) = b · ax.
Gør rede for, hvordan man kan beskrive et talmateriale med brug af vækstmodeller.
 

2)Vækstmodeller
Du skal specielt gøre rede for potens udvikling, f(x) = b · xa.
Gør rede for, hvordan man kan beskrive et talmateriale med brug af vækstmodeller.
 

Problemet er, at jeg ikke rigtig synes der er forskel på de 2 spørgsmål? Og jeg forstår heller ikke helt hvad jeg skal gøre der, hvor jeg skal gøre rede for, hvordan man kan beskrive et talmateriale med brug af vækstmodeller?

Håber virkelig der er en der gider forklare det. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2010 af Argus (Slettet)

Der må mangle et "opløftet i" tegn.

1: må være f(x)=b*a^x

2: må være f(x)=b*x^a


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2010 af peter lind

1) Den angivne funktion er en lineær funktion ikke en eksponentiel funktion. En eksponentiel funktion er af formen y = b*ax.

2) Den angivne funktion er her også en lineær funktion. En potensudvikling har formen y = b*xa

Dette er forskellige funktioner og derfor er spørgsmålene heller ikke ens.

Generelt gælder at en eksponentiel funktion vokser kraftigere end en potensfunktion.

Redegøre for at et talmateriale kan beskrives ved disse funktioner kan for eks. være befolkningstilvækst, vækst i bakterier og lignende. Kom evt. ind på regression, hvis du har haft om det.


Svar #3
08. juni 2010 af skikekutter (Slettet)

Ja okay.. Nu er jeg desværre bare ikke så god til matematik. hvad er forskellen på de to? :/


Skriv et svar til: Ekspotentielfunktioner, logaritmer og vækstmodeller? - Matematik eksamen :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.