Matematik

HJÆÆLP SØGES INDEN FOR 5 MINUTTER !!!!!

09. juni 2010 af juliejensen1995 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

HJÆLP!

løs ligningerne : 5x - 9 - (2x - 3) = 4 + x

                             : 6x - (37 - 13x) =  21x  - (2x + 37)

please, help me! jeg fatter intet af det. har selv forsøgt at lave den, men desværre uden held :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2010 af Djemba (Slettet)

5x-9-(2x-3)=4+x

5x-9-2x+3=4+x

3x-6 = 4+x

3x-6+6 = 4+x+6

3x = x+10

2x= 10

x= 5

Jeg tror det er sådan. Ved mindre man skal gange de -9 ind i parentesen.


Svar #2
09. juni 2010 af juliejensen1995 (Slettet)

åhh tusind tak for hjælpen, men kan du også hjælpe mig med den sidste? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Jeg er ikke sikker på at det er rigtigt. Du kan godt den anden, hvis du følger samme princip. Jeg er bare i tvivl om, hvorvidt man bare skal ophæve parenteserne eller om man skal gange ind i dem...

Der kommer sikkert snart en "ekspert" herind.


Svar #4
09. juni 2010 af juliejensen1995 (Slettet)

okay, tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2010 af mette48 (Slettet)

#3 der skal ikke ganges ind i parenteserne da der står - lige før parentesen

6x - (37 - 13x) = 21x - (2x + 37)

6x-37+13x=21x-2x-37

19x-37=19x-37

Dette er altid opfyldt

da der står det samme udtryg på begge sider af = har ligninger uendelig mange løsninger

forstår godt jeres forvirring


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2010 af Borstroem (Slettet)

x = 5

x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2010 af Borstroem (Slettet)

er i tvivl om den sidste..


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juni 2010 af mette48 (Slettet)

Du skal ikke angive en løsning til den sidste men skrive at x kan antage alle værdier


Skriv et svar til: HJÆÆLP SØGES INDEN FOR 5 MINUTTER !!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.