Matematik

Cirklens centrumsligning

14. marts 2005 af Alexander88 (Slettet)
Hej har en mat opg. som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til:

- I en cirkel med radius 4 er tegnet to cirkler med center på på samme diameter. På den diameter, der er vinklet på den første diameter, tegnes to cirkler, der tangerer den store cirkel invendigt og de to aldre udvendigt. bestem radius i to mindste cirkler?

ps. Kan sende tegning på mail.

Mvh Alexander 88

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

Indsæt hellere i denne tråd et link til en figur/skitse af den geometriske situation. Det øger alt andet lige dine chancer for, at folk vil hjælpe.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2005 af Kbka (Slettet)

Hej Alexander...
hvis jeg ikke tager hel fejl er opgaven fra mat 1.
Du er galt på den... du skal ikke tænke i cirklens ligning da den ikke er indsat i et koordinatsystem...
Du skal tænke på pythagoras' sætning. som du nok kender.
a^2+b^2=c^2

Skitser situationen og skab en retvinklet trekant, hvor hypotenusen (c) går fra en af de mellemstore cirklers centrum til en af de små cirklers centrum.
Skriv derefter en ligning med udganspunkt i pythagoras hvor x er den lille cirkels radius
Altså:
a= 2 (radius af mellem cirkel)
b=(4-x) (Den store cirkels radius - den ubekendte)
c= (2+x)(radius af mellemcirkel + ubekendte)

dvs.
2^2+(4-x)^2=(2+x)^2
isoler x!
x=4/3... Men regn selv på den

Tegn situationen hvis det ikke giver meningen

Svar #3
14. marts 2005 af Alexander88 (Slettet)

Fandt godt ud af at jeg var helt galt på den efter jeg havde lavet indlægget. Tak for hjælpen:)

Alexander

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2005 af Duffy

Jah, ÆRGERLIGT at man ikke kan fjerne sine egne indlæg.

ÆRGERLIGT
ÆRGERLIGT
ÆRGERLIGT
ÆRGERLIGT


Duffy

Svar #5
15. marts 2005 af Alexander88 (Slettet)

Jaa, er ny her inde såå... men havde ikke selv regnet den ud, takker sådan set også mange gange for hjælpen! Men havde godt set jeg var galt på den med cirklens centrumsligning....

Skriv et svar til: Cirklens centrumsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.