Matematik

Vektorer i planen - Determinant - anvendelse

09. juni 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg skal gøre rede for anvendelse af determinant..

Hvad kunne det være?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2010 af NejTilSvampe

 den numeriskeværdi af determinanten er arealet af det parellogram de to vektorer udspænder.


Svar #2
09. juni 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Arh ja! Det husker jeg godt noget om.

Tak tak, det ser jeg lige på (:

Er der andre anvendelsesmuligheder?

Og evt. også mht. skalarprodukt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2010 af 2007xMVK (Slettet)

 #1 ja, og halvdelen af den numeriske værdi er et trekants areal - håhå :-)

hmm ja, man kan vel også bruge det med skalarprodukt til at finde vinkler?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2010 af NejTilSvampe

  ah well, jeg husker vagt noget om |det(a,b)| = |a|*|b|*sin(v) hvor a og b er vektorer og v er vinklen mellem dem. Det ligner jo lidt prikproduktet som er a•b = |a|*|b|*cos(v). sååh,

|det(a,b)| / sin(v) = a•b / cos(v)

|det(a,b)| =a•b * sin(v)/cos(v) = a•b*tan(v)

så der har du en sammenhæng :P Jeg ved ikke om det har nogen anvendelses muligheder :D


Skriv et svar til: Vektorer i planen - Determinant - anvendelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.