Matematik

fourierrække for en funktion

12. juni 2010 af Smail K (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej, jeg ahr fået en opgave hvor jeg skal vise at fourier rækken er givet som et eller andet udtryk. jeg har oploadet et dokument, der omhandler opgaven, og i dokumentet er jeg nået et stykke, jeg kan bare ikke komme videre der fra. håber nogen kan hjælpe, tak :D 

Vedhæftet fil: integral.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2010 af goathunter (Slettet)

Alle fourier koefficienterne er oplyst undtagen c1. Så du skal sådanset kun udregne denne. Jeg kan se i dine udregninger har du en forfaktor på 1/(2pi) men den skal bare være 1/pi, tjek i din bog. Derudover er der en regnefejl i sidste lighedstegn hvor du forlænger med i, der har du glemt at gange det på 1 tallerne, men det er egentlig ligegyldigt da man ikke behøver din udregning. Du skal bare finde c1 vha. den metode du var igang med, og så ellers opskrive udtrykket vha. de opgivne koefficienter og din fundne c1


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#1: Forfaktoren er forskellig, da man ikke er enige om normeringen. Da jeg selv havde et kursus i fourieranalyse brugte vi også en forfaktor på 1/(2pi).


Svar #3
12. juni 2010 af Smail K (Slettet)

#1 jamen jeg har tidligere udregnet c1 . er det ikke meningen at jeg skal finde cn og derefter bruge nogle af de der 3 opgivne ting? Nej forfaktoren skal være 1/2pi. og min c1 er bare lig med ½ :S det kan jeg da ikke skrive noget om på


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2010 af goathunter (Slettet)

Nej du skal sådanset bare opskrive funktionen ved f(x) = sum(cn*einx) og du kender alle cn undtagen c1 så den udregner du.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2010 af goathunter (Slettet)

f(x)=sum(cneinx) hvor man summer over n gående fra minus uendelig til uendelig. Nu opdeler jeg denne i en sum der går fra minus uendelig til -1 tager n=0 leddet ud og endnu en sum fra 1 til uendelig.

=sum(-inf,-1,cneinx)+c0+sum(1,inf,cneinx) i første sum kan jeg istedet for at summe fra n=-inf til n=-1 summe fra -n=1 til -n=inf

=sum(1,inf,c-ne-inx)+c0+sum(1,inf,cneinx) og nu bruges at cn=c-n og jeg samler de to summe

=sum(1,inf,cn(einx+e-inx))+c0=sum(1,inf,cn*2cos(nx))+c0 nu vil jeg opdele denne sum i 2, den med de lige n og den med de ulige n. Den med de ulige skriver jeg ikke op da vi her ved at koefficienterne her er 0, bortset fra c-1 og c1 som vi desuden ved er ens. Så

=sum(1,inf,c2k*2cos(2kx))+2c1cos(x)+c0 Nu mangler vi bare at indsætte koefficienterne fra opgaven, undtagen c1=1/2 som du udregnede så får man.

=2i/π+cos(x)-4i/π*sum(1,inf,cos(2kx)/(4k2-1))


Svar #6
12. juni 2010 af Smail K (Slettet)

manga tak skal du ha, men hvorfor har du det led med 2c1cos(x). skal vi også have med når n = 1. jeg synes bare den gang vi delte sumtegnet op der var det at vi sprang c0 over, da vi har fudnet c0 før. derfor kan jeg ikke se hvorfor vi skal indskyde c1, håber du kan svare mig på det 


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. juni 2010 af goathunter (Slettet)

Det kommer fra der hvor jeg opdelte sum(1,inf,cn*2cos(nx)) til en sum over de led med lige n og led med ulige n. I din opgave står der at alle de ulige led er 0 bortset fra c1 (c2k+1=0 undtagen når k=0,-1) Så når jeg opsplitter summen i de led med lige led, og de ulige led, forsvinder alle de ulige led undtagen det for c1.


Svar #8
12. juni 2010 af Smail K (Slettet)

mange tak :D 


Skriv et svar til: fourierrække for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.