Matematik

proportionalitet, lineær model og lineær regression.

15. juni 2010 af AnnemetteBovbjergThøgersen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp til at finde ud af hvad forskellen på proportionalitet, lineær model og lineær regression er?

Jeg vil gerne hvis man skriver hvilken ligning der høre til, f.eks. y = ax*b  og fortæller hvilke andre betegnelser der er, f.eks. hyperbler osv. og hvad man får ud af den, og hvad de forskellige størrelser betyder

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2010 af AMelev

En proportionalitet (y = k·x) er et særtilfælde af en lineær model y = a·x + b, hvor b = 0 og k = a, altså med en retlinet graf gennem (0,0).

En lineær regression er den bedste linære model, der kan tilpasses et sæt af måledata.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2010 af TorbenA (Slettet)

y er proportional med x, hvis det for alle x gælder, at y = a*x. a er et reelt tal.

En lineær model for x og y kan skrives y = a*x+b, hvor a og b er to reelle tal. Hvis b = 0, er y også proportional med x.

Lineær regression er en metode, hvor man ud fra en tabel over x og y kan bedømme, om de tilfredsstiller en lineær model. Metoden giver også værdier for a og b. Du skal bruge din grafregner for at udføre en lineær regression.

Det andet afsnit i dit spøgsmål forstår jeg ikke; men der må være adskillige sider i din matematikbog, der beskæftiger sig med forskellige funktionstyper. Mange af dem kan efterprøves ved regression på grafregneren.

Her er lidt om de forskellige ord:

http://mimimi.dk/c/funktionsTyper.pdf

http://da.wikipedia.org/wiki/Keglesnit


Skriv et svar til: proportionalitet, lineær model og lineær regression.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.