Matematik
Familie af funktioner diff-regning
16. marts 2005 af
sontas (Slettet)
fa(x) = x^3 + 3x^2 + (a+2)x + 2a
Bestem de værdier for a, for hvilke den tilhørende funktion er voksende
f'a(x)= 3x^2 + 6x + a+2 når den er voksende skal f' være større end 0 så jeg gør sådan her :
0 > 3x^2 + 6x + a+2
men hvordan gør man så derfra?
Bestem de værdier for a, for hvilke den tilhørende funktion er voksende
f'a(x)= 3x^2 + 6x + a+2 når den er voksende skal f' være større end 0 så jeg gør sådan her :
0 > 3x^2 + 6x + a+2
men hvordan gør man så derfra?
Svar #3
16. marts 2005 af frodo (Slettet)
du har med en parabel at gøre. udregn diskriminanten, og denne skal være negativ, da parablen vender grenene opad, da højestegradskoefficienten er positiv, og vi kun vil have, at den skal antage positive værider.
Svar #6
16. marts 2005 af sontas (Slettet)
nårh ja det er lige det der med at gange rigtigt, hehe :).
Skriv et svar til: Familie af funktioner diff-regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
